fejléckép

Virágos dísznövények

Kála

Kála (Zantedeschia aethiopica)

A kála, ez az Afrika trópusi területein honos mocsári növény, már nagymamáink idejében is kedvelt szobai dísznövény volt. Nagyméretű, tetszetős virágai tölcsér alakúak.

bővebben >>

Gardénia

Gardénia (Gardenia jasminoides)

Ezüstfejű sétapálca, fényesre suvickolt lakkcipő és egy kis fehér gardénia a gomblyukban - ezek voltak a világ meghódítására kész gavallérok kellékei nagyanyáink korában.

A gardéniát először meg kell ismerni ahhoz, hogy jól termeszthessük

A gardénia különleges növény. Ha azonban megismerjük igényeit,...

bővebben >>

Ciklámen

A ciklámen a legszebb szobanövények egyike. Sokan kedvelik, mert sokáig virágzik. Törékeny virága olyan, akár egy kislány, aki letekint, és csókra nyújtja ajkát. Levelei szív alakúak.

A legszebb gumós növény
A ciklámen évelő, gumós növény, a Földközi-tenger vidékéről származik. A természetben a görög szigetek és Törökország hegyvidékein található. bővebben >>

Krizantém

Krizantém
Chrysanthemum indicum-hibridek

A cserepes krizantém manapság már egész évben kapható. Helyettesíthetjük vele a vázába tett krizantémcsokrot — nem drágább, viszont sokkal tovább tart.

Hazája Ázsia
Az Indicum-hibridek voltaképpen a kerti krizantémok. A sokfajta és sokszínű krizantém a fészekvirágzatúak családjába tartozik. A kerti...

bővebben >>

Kínai azálea

Kínai azálea (Rhododendron simsii)   Ezernél is jóval többféle rhododendron-faj létezik. Ezek közül kettő olyan, amely szobanövényként is nevelhető: a kínai (R. simsii) és a japán (R. obtusum) azálea. Az utóbbi a szabadban is megél.

bővebben >>

Amarillisz

Amarillisz (Hippeastrum)   Az amarillisz, más nevén lovagcsillag, azok közé a növények közé tartozik, melyek télen szép virágokkal örvendeztetnek meg bennünket. Vágott virágként hosszú szárral árulják, cserepes virágként rövid szárú.

bővebben >>

    Fel↑